Iskolánk február 9-én ünnepelte a Görög Nyelv Világnapját, amelyet 2017-ben alapítottak Dionysios Solomos nemzeti költő tiszteletére. Iskolánk immár a hagyománnyá vált szavalóversennyel fejezte ki tiszteletét az eseménnyel kapcsolatban.

Az esemény a budai várban található Nemzeti Széchényi Könyvtár impozáns termében valósult meg, melyen részt vettek az iskola különböző osztályba járó tanulói (szám szerint 45-en), sok szülő, pedagógus és jeles meghívottak is.

Az eseményt ünnepi beszéddel köszöntötte Gerencsér Judit, a könyvtár igazgatóhelyettese, Emmanouil Apostolakis, Görögország magyarországi nagykövete, Kakukné dr. Partics Krisztina, a Manolisz Glezosz Iskola intézményvezetője, valamint Hristodoulou Dimitrios, a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatának elnöke.

Ezután görög költők versei hangzottak el, mint pl. Vrettakos, Ritsos, Elytis, Polydouri, Lountemis, Kornaros, Leivaditis, Gkatsos, Dimoula, Christianopoulos, a szeretet és a szerelem témakörében. A műsort zenés program színesítette Piltikaki Marilia (szantur, ének) és Vengrinyák Edit (gitár, ének) közreműködésével.

A zsűrit az ELTE Újgörög Tanszékének tanárai, Solti Dóra és Nakos Konstantinos alkották.

Az este a díjazottak kihirdetésével, okleveleik és ajándékaik átadásával zárult. El kell ismernünk minden gyermek figyelemre méltó erőfeszítését, ugyanakkor érdemes hangsúlyozni, hogy néhány szavalat különösen megindító volt. Gratulálunk minden gyereknek!