2023. június 17-18-án projekt kiránduláson vettünk részt Veszprémben és a környező településeken.

 A programok a veszprémi várnál kezdődtek, ahol a diákok tanáraik vezetésével és segítségével megismerték az épületeket, történetüket. Az ismerkedéshez az Action Bound internetes, felfedező, játékos alkalmazást használtuk. Miután a csapatok sikeresen végigjárták felfedező útjukat, győzelmüket egy fagyival ünnepelhették meg!

Ebéd után elindultunk Nagyvázsonyba, ahol felkerestük a Kinizsi kastélyt. Vengrinyák Edit tanárnő mesélt nekünk a középkori vár történetéről.

Késő délután érkeztünk meg a szállásra, a festői Szentbékálla faluba. Szobáink elfoglalása után vacsorázni indultunk. Visszatérve tüzet raktunk, és szalonnát sütöttünk. A tűz körül késő estig beszélgettünk, játszottunk és nevettünk.

 A második napon bőséges reggeli után elindultunk egy rövid túrára a közeli Kőtengerhez. A sziklákról megcsodáltuk a kilátást, és remek fotókat készítettünk a természetről. Majd visszatértünk a szállásra, ahol a tanulók, csapatokban, a pedagógusok által készített fenntarthatósági játékokon vettek részt. A játékos feladatok célja az volt, hogy tudatosítsuk a tanulókban a környezetszennyezés által okozott károkat és ezek hatásait mindennapi életünkben. Főként arra fókuszáltunk, hogy mi, mit tehetünk a környezetszennyezés csökkentésért és milyen módokon.

Végül a szállást elhagyva indultunk ebédelni. Az utolsó állomásunk a Balaton volt, ahol hűsítő fürdőzéssel frissítettük magunkat.

Este tértünk vissza Budapestre. Telis-tele új képekkel, élményekkel, barátságokkal és tudással.

Találkozunk szeptemberben!

                A „Manolisz Glezosz” görög iskola pedagógusai