Téli csapatépítő tábor 2017 – Beszámoló

 

Első alkalommal került iskolánkban megrendezésre téli csapatépítő tábor, 2017. január 24. és 28. között. Jóllehet, nagyon szerettük volna tanulóinkat Görögország hófedte hegyeivel megismertetni, a nagy távolság, valamint az időbeli és az anyagi korlátok miatt a választásunk egy közelebbi helyszínre, az ausztriai Lackenhofra esett.

A 22 fős csapatunk külön busszal utazhatott oda- és vissza is. A szállásunk a lackenhofi sípályák lábánál található Hotel Sportban volt, ahol a tulajdonosok nem csak magyarul beszéltek, hanem kiderült, hogy a nagy rajongói a görög nyelvnek és kultúrának is.  A személyzet is mindenben segítségünkre volt, napi háromszor ízletes, kiadós ételekkel kedveskedett a szállóvendégeknek. Erre szükség is volt ahhoz, hogy legyen erőnk reggeltől egészen sötétedésig a szabadban mozogni. Délelőtt és délután is két-két csapatban (kezdők és haladók) ismerkedhettünk a síelés fortélyaival, profi helyi síoktatók (Zoli és Ambrus) irányításával. Az időjárás is nekünk kedvezett, sok friss hó volt, igazi téli hideg, de ragyogó napsütés mind a négy nap! A délutáni oktatás végeztével kezdődtek a közös programjaink: szánkózás, pingpongozás, billiárdozás, gőzfürdőzés, kártyázás és társasozás, de volt olyan is, hogy egy-egy szoba lakói szerveztek a kis csapatnak „házibulit”. Utolsó este fáklyás túrát tettünk a havas erdőben, melynek célállomása egy eldugott kis „Hütte” volt, amit csak a mi kedvünkért nyitottak ki. A gyerekek forró csokit kaptak, hogy legyen erejük visszatúrázni a szállodába.

A táborban a gyerekek nagyon jól összekovácsolódtak. Annak köszönhetően, hogy több olyan tanuló is volt a csapatban, aki nem tudott magyarul, a többiek is rá voltak kényszerítve, hogy igyekezzenek görögül beszélni.

Hazafelé a buszúton már mindenki azt kérdezgette, hogy mikor lesz a következő téli tábor. Reméljük, hogy jövőre!