Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók!

Iskolánk ebben az évben a BGA Zrt. nemzetiségi anyaországi táboroztatásra kiírt pályázatán 2 x 3 millió forintot nyert két görögországi tábor megrendezésére, az egyiket a 10-14 éves korosztály számára, a másikat pedig a 14-19 éves korosztály számára.

Az elnyert összeg csak görögországi táboroztatásra használható fel, magyarországi tábor nem szervezhető belőle.

A 14-19 évesek táborát 2021. júl. 11-19. között tervezzük zárt csoportban, külön busszal Budapest- Thessaloniki (1 éj) – Ioannina (2 éj) – Preveza (3 éj) – Thessaloniki (1 éj) – Budapest útvonalon.

Szállás: szállodákban.

Étkezés: napi 3x.

Program: Az első állomás Thessalonikiben lesz, az érkezés időpontjától függően este városi sétát tervezünk. Következő nap továbbutazás Ioanninaba, Epirusz régió fővárosába, érintve a híres Zagorohoriat. Ioanninában városnézést, múzeumlátogatást tervezünk, ezen keresztül ismerkedünk a 450 éves görögországi török uralom korszakával. Kirándulást teszünk a közeli Pindosz Nemzeti Parkba, ahol a gyalogtúra mellett a tanulóknak alkalmuk lesz a helyi sajátos építészeti stílus megismerésére is (pl. kőhidak, kőházak). Dodoniban megtekintik az ókori színházat. Ioannina és Preveza között ellátogatnak a mitológiai Acheronta forrásokhoz, a Zaloggo emlékhelyhez, továbbá egy egynapos kirándulás keretében gyönyörködhetnek a tengerpart természeti kincseiben. Az utolsó napon Thessaloniki főbb látványosságait tekintjük meg.

Kísérők: Vengrinyák Edit, Hristodoulou Hrisoula, Kakukné dr. Partics Krisztina (a kísérők rendelkeznek védettségi igazolvánnyal)

Várható önköltség: 40.000,- (+ esetleg szükséges PCR tesztek költsége).

 

A 10-14 évesek táborát 2021. augusztus utolsó hetére tervezzük, zárt csoportban, külön busszal, Görögország északi részére (a pontos helyszín még szervezés alatt).

Szállás: valamely tengerparti településen, apartmanban, 6 éjszaka eltöltésével.

Program: autóbuszos kirándulások a környék nevezetességeihez, tengerparti programok, vetélkedők, ének- és tánctanulás

Kísérők: az iskola három pedagógus, ill. nevelést-oktatást segítő alkalmazottja (a kísérők rendelkeznek védettségi igazolvánnyal)

Étkezés: napi 3x.

Várható önköltség: 30.000,- (+ esetleg szükséges PCR tesztek költsége).

A pandémiás helyzettel együtt járó megnövekedett felelősségre való tekintettel iskolánk és pedagógusai kizárólag olyan tanulók táboroztatását vállalják, akik az utazás időpontjában rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. A jelenlegi szabályozás értelmében, azoknak a személyeknek, akiknek a Görögországba beutazáskor csak az első oltása van meg, vagy a második oltásukat követően nem telt még el két hét, egy 72 óránál nem régebbi, negatív PCR tesztet kell bemutatniuk. Ezt minden érintett táborozónak önköltségen kell megcsináltatnia.

A jelentkező tanulók szüleinek kötelezettséget kell vállalniuk, hogy gyermekük esetleges táborozás ideje alatti koronavírusos megbetegedése esetén gondoskodnak a gyermek görögországi ellátásáról, illetve hazautaztatásáról.

Jelentkezni 2021. május 31-ig az alábbi Google űrlap kitöltésével lehet.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSemEWl7me84jjkbD8CYxO4_IZlbr5hrGRsFZda7A6AuY96vxA/viewform?usp=sf_link