Iskolánk ismét megünnepelte a görög nyelv nemzetközi napját a már hagyományossá vált szavalóverseny keretében, melyen minden évfolyam tanulói képviseltették magukat. Idén a rendezvényünknek első alkalommal adott otthont az Országos Széchenyi Könyvtár műemlék épülete, ami emelte az esemény fényét. Ritsos, Solomos, Vrettakos, Elytis, Rotas stb. versei hangzottak el tanulóink előadásában, melyek elárasztották a könyvtár gyönyörű helyszínét, és képzeletben a béke és szabadság időtlen értékeihez utaztattak minket, amelyek a 7. szavalóverseny témáit alkották idén.

Kicsik és nagyok a legjobbat hozták ki magukból, a sok szavalat mind magas színvonalú volt. A műsort eredményhirdetés és a résztvevők jutalmazása zárta.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével és ünnepi köszöntőt mondott Rózsa Dávid úr, az Országos Széchenyi Könyvtár fő igazgatója, Manolis Apostolakis úr, Görögország magyarországi nagykövete, és Konstantinos Hristodoulou, a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatának elnöke is. Jelen voltak az ELTE újgörög tanszékének tanárai, dr. Solti Dóra és Konstantinos Nakos is, akik a verseny zsűrijeként működtek közre.

A helyszín biztosítása nem valósulhatott volna meg Pancsosz Alexandra kolléganőnk közreműködése nélkül. Az eseményről a magyar televízió is felvételt készített. A verseny közepén egy kis zenés előadást élvezhetett a hallgatóság, görög dallamokat játszott Dercsényi Stavroula és énekelt Vengrinyák Edit.

Gratulálunk minden gyermeknek, és azoknak, akik segítettek a rendezvény kiváló szervezésében!