Kedves Szülők!

Idén is, ahogy minden évben, pályázatot nyújtottunk be a BGA Zrt.-hez a Nemzetiségi táborok kategóriában, ahol a tervezett programokra max. 4 millió forintot lehet nyerni pályázatonként. 

Mi két útra pályáztunk, két külön életkori kategóriában, az úticél idén Ipirosz (5-8. évf.) és Korfu (9-12. évf.) lett volna. Múlt időben beszélünk, mivel először fordult elő az iskola életében, hogy nem nyertünk egy forint támogatást sem, annak ellenére, hogy érvényes, tartalmilag gazdag  pályázatot nyújtottunk be.

Ezzel szemben más görög szervezetek, akiknek a vonzáskörzetében jóval kevesebb görög származású gyermek él, több millió forintot nyertek. Fontos hangsúlyoznunk, hogy a BGA Zrt. nemzetiségi albizottságában, ahol a pályázati pénzek elosztásáról döntenek, a görög kurátor személye a fenntartó MGOÖ testületének döntése alapján ebben az évben megváltozott. A korábbi kurátort, Georgiu Achillest felváltotta Kukumzisz György. Az albizottság döntésével pedig egyetértett a főbizottságban székelő görög szószóló, Koranisz Laokratisz.

Meg kell említenünk azt is, hogy iskolánk minden évben nemcsak sikeresen pályázik, hanem eredményesen le is bonyolítja iskolánk tanulóinak görögországi tanulmányi kirándulásait. Sőt, az ipiroszi utat korábban már nagy sikerrel meg is valósítottuk egy másik, azóta már idősebbé vált tanulócsoport számára. 

A fentiek következtében sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy iskolánk ezen a nyáron nem tud anyanyelvi tanulmányi kirándulást szervezni Görögországba tanulói számára.

Tervezzük azonban, hogy egy pár napos, alacsony költségvetésű, magyarországi csapatépítő tábort szervezünk tanulóink számára. Ennek várható időpontja: július közepe. A részletekkel később jelentkezünk.

 

Üdvözlettel:

A Manolisz Glezosz Iskola vezetősége