1. június 5-én került megrendezésre a Pest Megyei Kormányhivatal Kossuth termében az Országos Általános Iskolai Nemzetiségi Tanulmányi verseny 2018/2019. tanévi díjátadó ünnepségére. A rendezvényen a nemzetiségi nyelv és irodalom, valamint népismereti versenyek első három helyezettjei vehették át okleveleiket Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkártól. A díjazottakat és felkészítő tanáraikat dr. Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője és dr. Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal (OH) elnöke  is köszöntötte.

A díjazottak között szerepeltek a Manolisz Glezosz Iskola 7.-8. évfolyamos diákja is:  Kakuk Zoé, Vódli Myrto, Kakuk Niké, Dienes Fotisz és Agárdi Bendegúz, akik az írásbeli és szóbeli versenyfeladatokban a legjobbnak bizonyultak.

A díjkiosztó színvonalas ünnepi műsorában kilenc Magyarországon élő nemzetiség képviselői mutattak be  különböző tánc-, zene-, ének- és prózaprodukciókat.

A görög nemzetiséget a Manolisz Glezosz Iskola két diákja, Vódli Myrtó és Nagy Evangelosz képviselte, akik harmonika és dauli kísérettel adtak elő két thrák népdalt.

Az első három helyezést elért tanulók még ebben az évben részt vehetnek egy, a Velencei-tónál, Agárdon megrendezésre kerülő  háromnapos tárborban, ahol lehetőségük lesz közelebbről megismerkedni egymás nyelvével és kultúrájával is.