Szeptember 7- 10 került megrendezésre a nyolcadik Nyelvi Olimpia Bukarestben, melyen iskolánk 4 tanulója: Sainidi-Fábry Thália (A2), Szentes Julianna (B1), Christoforatou Danai (B2), Sainidis-Fábry Konstantinos (Γ1), valamint kísérőtanárként Siapanidou Elly, vettek részt. Tanulóink felkészülten érkeztek, magas szinten teljesítettek, nagyon büszkék vagyunk rájuk!

Az utóbbi években a Romániai Görögök Szervezete által rendezett verseny, nagyon fontos esemény, magas színvonalú rendezvény. Ezen felül, különleges lehetőség a világ minden tájáról érkező, a görögöt, mint második, vagy idegen nyelvet tanuló fiatalok számára, hogy beszélgessenek egymással, megismerjék egymást, barátságok születhessenek!

Így történt idén is. Romániából, Magyarországról, Németországból, Törökországból, Albániából, Bulgáriából, Ukrajnából, Lengyelországból, Moldáviából, Görögországból és Egyiptomból érkeztek diákok, hogy néhány napot együtt töltsenek, élményeket szerezzenek, táncoljanak és sokat nevessenek!

Csütörtökön, miután elfoglaltuk szállodai szobáinkat, maradt egy kis időnk körbenézni Bukarestben. Pénteken a megnyitó ünnepség után, elkezdődött a verseny. A Nyelvi Olimpiának a Parlament adott helyet, melyet később, az ebéd után, egy idegenvezető segítségével meg is tekinthettünk. Este, a Görögök Szervezete görög esttel és táncolási lehetőséggel kedveskedett nekünk. Szombaton reggel, a verseny győztesei, a Parlamentben, díjátadó ünnepség keretében vehették át díjaikat és dicséreteiket. Ezt követően fényképeket készítettünk, a diákok beszélgethettek egymással a szállodában elfogyasztott ebéd közben. Délután felkerestük a Dimitrie Gusti Nemzeti Falumúzeumot.

Az utolsó napon, vasárnap, Bukarest központjában sétáltunk egy kis ízelítőt kapván a város nevezetességeiből, a történelemből … és az édességekből is, megkóstolván a fantasztikus papanașit! Számtalan gyönyörű képpel, felejthetetlen élményekkel gazdagodva indultunk vissza délután Budapestre, és alig vártuk, hogy mindezt megosztassuk szeretteinkkel.

Fontosnak tartunk megemlíteni, hogy a Romániai Görögök Szövetsége fedezte a szállás, étkezés, továbbá a helyi utazások költségeit. Iskolánk, a Manolisz Glezosz görög iskola fedezte, a tanulók és a kísérőtanár részére, a repülőjegyek árát, illetve az első és utolsó napi étkezéseket. Iskolánk, minden tőle telhető módon, folyamatosan támogatja tanulóit, mely nem minden esetben magától értetődő, hiszen az Olimpiára érkezett tanulók közül sokan maguk fizették a repülőjegyek és étkezések árát, sőt, anyagi források hiányában, voltak olyan tanulók, akikeket szüleik kísértek el.

Gratulálunk diákjainknak!