Jelentkezési tudnivalók

 

A vizsgára történő jelentkezés kezdete: 2017. február 1. és vége: 2017. március 19., ezen a napon zárul az elektronikus úton történő jelentkezés is.

A vizsgák 2017. május 16. – 18. között zajlanak.

Az „A1 8-12 év közötti gyerekek számára” szinten történő részvételre azok a gyerekeke jogosultak, akik 8-12 év közötti életkorúak, származásra való tekintet nélkül (azaz, már betöltötték a 8. évüket, de még nem töltötték be a 12. életévüket folyó év május 31-én).

A Görög Nyelvi Központ útmutatása szerint nem javasoljuk a 16 év alatti jelentkezőknek, hogy részt vegyenek a B2, C1 és C2 típusú vizsgákon, mert a vizsgatémák tartalma olyan tudást és ismereteket igényel, mellyel a fiatalabb életkorúak még nem rendelkeznek.

Mindazonáltal a tanár a tanulóval és annak családjával egyetértésben (abban az esetben, ha az illető kiskorú), közösen határoznak arról, hogy a diák részt tud-e venni a nyelvvizsgán, és ha igen, milyen szinten.

A jelentkezőknek lehetőségük van elektronikus úton beadni a jelentkezési lapjukat az alábbi címre: http://www.greek-language.gr/certification/application/index.html  vagy nyomtatva elküldhetik a vizsgaközpont címére. Az eljárás megkönnyítése és a hibák elkerülése végett célszerű nyomtatott formában iskolánknak eljuttatni a jelentkezési lapot.

 

Itt találhatók a mintafeladatok szintenként:

http://www.greek-language.gr/certification/node/12