Kedves Szülők és Tanulók!

Tájékoztatjuk Önöket és Titeket, hogy az iskolánk részt fog venni az Erasmus+ európai mobilitási programban, miután sikeres pályázatot nyújtottunk be az ezt a programot támogató Tempus alapítványhoz. A mobilitás program időtartama 2022. április 9-20., helyszíne a görögországi Trikala városa, a résztvevők száma pedig az alábbiak szerint alakul: 20 tanuló (13-18 év között), két felnőtt kísérő és iskolánk 5 pedagógusa, akik a tanulókkal párhuzamosan szinten képzésben fognak részt venni. Az utazás autóbusszal történik, a tanulók 10 napos képzése pedig magában foglalja az innovatív tanulási technológiákkal történő ismerkedést („Engaging Students with Innovative Learning Technologies”), amelyeket görög pedagógusok fognak bemutatni, valamint iskolalátogatást egy közeli oktatási intézményben, továbbá különféle oktatási tevékenységeket és kulturális célú kirándulásokat idegenvezetéssel a Meteorákra, Ioanninába, Prevezába, Metsovoba, illetve a Trikalához közeli Elatiba és Petrouliba.

A programon való részvétel teljesen ingyenes, iskolánk pedig biztosítja a hiányzások indoklásához szükséges igazolást a nappali iskolák számára, ami 4 nap lesz csak, mivel az út egybeesik a húsvéti tavaszi szünettel.

A programon való részvételnek azonban vannak bizonyos előfeltételei:

–          a görög nyelv kielégítő szintű ismerete (legalább A2 szinten)

–          részvétel a tanórákon és az iskola rendezvényein

–          a görög nyelv használata a program időtartama alatt

–          hajlandóság a program oktatási követelményeinek teljesítésére

–          életkor: 13-18 év

Amennyiben a jelentkezések száma meghaladja a 20 főt, a nevelőtestület a fenti kritériumok figyelembevételével körültekintő vizsgálat után fogja kiválasztani a résztvevőket.

Regisztrálni az alábbi online jelentkezési lap kitöltésével lehet január 25-ig:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfAxO0_fxdYVKfWIbENB-mfv3dxk-m9RzxC7UPsBQH2QlUgAg/viewform?usp=sf_link

Üdvözlettel:

A Manolisz Glezosz Iskola vezetősége