Kedves Érdeklődők,

Elküldjük Önöknek / Nektek a 2024 májusi Ellinomatheia nyelvvizsga összes dokumentációját, valamint a jelentkezési lapot. Konkrétan részletezve az alábbiakat:

1) Nyomtatott jelentkezési lap

2) Kérdőív az A1 – C2 szintek számára

3) Kérdőív az A1 szint 8-12 év közötti gyerekek számára

4) Időpontok és vizsgadíj minden szinten

5) Kézikönyv a vizsgákhoz

6) Kézikönyv az elektromos úton történő jelentkezéshez

ezen a linken taláhatók: https://drive.google.com/drive/folders/15ggvu2lgEbLdQbnaQEDMSCWc5B-VvlY-?usp=drive_link

Az Ellinomatheia nyelvvizsgára történő jelentkezés 2024. február 1  – március 20. között történik.

A jelentkezés az alábbi két módon történhet:

1)  A kérdőív és a jelentkezési lap elektromos úton történő benyújtásával az alábbi honlapon keresztül:   http://www.greek-language.gr/certification/application/index.html (Ez a mód javasolt.)

2)  Nyomtatott jelentkezési lap és kérdőív kitöltésével, valamint benyújtásával a vizsgaközpontba. (Csak azokban az esetekben, amikor a jelentkező nem tud elektronikus úton jelentkezni.)

A vizsgaközpont adatai az alábbiak:

Név: 12 ΤΑΞΙΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

12 EVFOLYAMOS KIEGESZITO GOROG NYELVOKTATÓ ISKOLA

Kód: 36101

A jelentkezési lapot nagyon figyelmesen kell kitölteni. Minden jelentkező vezeték- és utónevét nagybetűkkel kell írni pontosan úgy, ahogy az a személyi igazolványában található. Szintén figyelmesen kell megjelölni a szintet, amelyből vizsgázni szeretnének

Az érdeklődőknek a jelentkezési lappal együtt ki kell tölteniük egy kérdőívet (csak statisztikai okból).

A kérvény benyújtása után be kell fizetni a szintnek megfelelő a vizsgadíjat (euróban) a vizsgaközpont bankszámlaszámára: ERSTE BANK 11600006-00000000-75278832, vagy készpénzben az MGOÖ gazdasági osztályán (1054 Budapest, Vécsey u. 5.)

FIGYELEM!

A vizsgákon való részvételre azok jogosultak, akik betöltötték a 8. életévüket folyó év május 31-éig.

Részletesen az A1 szinten:

  • Azok a gyermekek, akik nem töltötték be a 12. életévüket folyó év május 31-ig, az A1 8-12 év közötti gyermekeknek szintű vizsgákon vehetnek részt.
  • Azok a gyermekek, akik folyó év május 31-ig betöltötték a 12. életévüket, az A1 kamaszoknak / felnőtteknek szintű vizsgákon vehetnek részt.
  •  A többi szinten nincs korhatárral kapcsolatos korlátozás. Mindazonáltal javasoljuk a 16 év alatti jelentkezőknek, hogy ne törekedjenek a B2, C1 és C2 szintű vizsgákon való részvételre, mivel vizsgafeladatok témáinak tartalma olyan ismereteket és tapasztalatokat követel, amelyekkel a fiatal életkorú jelentkezők még nem rendelkeznek.

Ha bármilyen segítségre vagy több információra lenne szükségük, kérem, forduljanak Galidou Christina pedagógushoz e-mailben: xristina.gkalidou@gmail.com