Select Page

Kedves Szülők! Kedves Tanulók!

A március 22-26. között megrendezésre kerülő athéni tanulmányi kirándulásunk programja a Márc. 25-i Görög Nemzeti Ünnep köré épül, összekapcsolva a legfontosabb  ókori görög emlékek megtekintésével. A tanulók a városnézés során projektmunka formájában, feladatlap alapján, csoportmunkában fognak dolgozni.

Programtervezet:

Csütörtök:

– idegenvezetéssel egybekötött látogatás az Akropoliszon

– az Akropolisz Múzeum megtekintése, részvétel múzeumpedagógiai programon

– séta a Plakán és a Monastirákin

– színházlátogatás, görög nyelvű színdarab megtekintése

 

Péntek:

– látogatás a Peristeri 17-es számú Gimnáziumban, ismerkedés a tanulókkal, a nemzeti ünnep alkalmából készített iskolai műsor megtekintése, népdal- és tánctanulás a fogadó intézmény tanulóival és tanáraival közösen

– ebéd Psirri negyed egyik tavernájában

– séta a Nemzeti Parkban, Kallimarmaro/Stadion és Olimpiai Zeusz templom megtekintése idegenvezetéssel

Szombat:

– Syntagma tér, Parlament, Néprajzi Múzeum látogatás, a Philoppaposon található bizánci templom megtekintése

– Niarchos Kulturális Intézet vagy séta Pireuszban/ Pasalimániban az időjárástól függően

Az utolsó nap a tanulók történetet/forgatókönyvet írnak a kirándulással, ill. általában a görögországi élményeikkel kapcsolatosan. Az elkészült forgatókönyveket tanulóink felhasználnák a Digitális Történetmesélés (Digital Story Telling) nevű programunkhoz, melyet április elején az iskolai digitális témahét keretében szeretnénk megvalósítani.

Központi helyen fekvő szállodát választunk, hogy a nevezetességek könnyen elérhetőek legyenek gyalog is. Szükség esetén tömegközlekedési eszközöket is igénybe veszünk.