2023. június 15-én, csütörtökön tartotta iskolánk az idei év tanévzáró ünnepélyét.

A görögség házának udvara megtelt tanítványaink vidám hangjával, játékokkal, melyeket az iskola által felkért profi csapat szervezett. A helyszínen a a fákra  nyár ihlette színes rajzok kerültek. A levegő megtelt  Filippasz készülő vacsorájának finom  illatával és a Mythos zenekar által játszott zenével, mellyel megajándékozták iskolai ünnepélyünket.

Az esemény játékos tevékenységekkel kezdődött. Majd az iskola vezetése kiosztotta a 7. 8. osztályosok nyelvi és népismereti versenyén részt vett tanulók okleveleit. A tanulókon kívül, az iskola, minden év végén, elismerésben részesíti pedagógusait is. Ebben az évben Marilia Piltikaki és Christina Gkalidou lettek az „év pedagógusai”. Kiemelkedő munkájukért vehették át a díjat. Despoina Kakatsaki tanárnő az iskola munkájához való különleges hozzájárulásáért kapott díjat.  (Sajnos, a tanárnő jövőre már nem lesz iskolánk tagja, visszatér Görögországba.)

Ebben az évben az iskola pedagógusai egy jelképes emlékplakett átadásával mondtak köszönetet iskolánk igazgatónőjének, akinek, hálával és elismeréssel tartozunk sokéves munkájáért, elkötelezettségéért, azért a hatalmas erőfeszítésért, amit a Manolisz Glezosz Iskola megteremtéséért tett.

A díjátadók után közös énekkel és tánccal búcsúztattuk el az iskolaévet. Később elfogyasztottuk Filippasz és segítői által, nagy szeretettel elkészített vacsorát.

A pedagógusok, szülők, és diákok búcsúzásánál sokszor hallhattuk: „köszönjük”, „fantasztikus év volt”. Az öleléseket nevetés, ajándékok, meghatott szavak kísérték. Úgy éreztük, az eltelt iskolai év mindannyiunk számára szép volt és a szeptemberi találkozással fog újra folytatódni.

Szép nyarat mindenkinek.

                                                                                               A „Manolisz Glezosz” görög iskola pedagógusai