Június 14-én kedden zajlott le a Görögség Háza udvarán az idei tanév záróünnepsége. A rendezvény különféle szórakoztató ügyességi csapatjátékokkal kezdődött, melynek eszközeit az udvaron állították fel, egy magas mászófallal együtt. A tanulók csapatokra oszlottak, és együtt kellett működniük egymással, hogy minden pályát teljesítsenek. Ezt követően minden tanuló díjazásban részesült, aki részt vett a nyelvi, a népismereti vagy a rajzversenyen, illetve a görög állami nyelvvizsgán. Egy híres görögöket és magyarországi görög emlékhelyeket ábrázoló kártyapaklit kaptak ajándékba a Budaörsi Görög Önkormányzat nagylelkű felajánlása révén.

Díjaztuk a tanév pedagógusait, és elbúcsúztunk azoktól a kollégáktól, akik távoznak iskolánkból. Ezután 20 tanulónk beszámolt az „Innovatív tanulási technológiák” c. Erasmus+ programról, melynek továbbképzésén áprilisban vettek részt Trikalában. Minden gyerek beszélt a tapasztalatairól, az ott szerzett ismeretekről, a helyekről, melyeket meglátogattak, és mindazokról, amik nagy benyomást tettek rájuk a 10 napos program során, az ott készült fotók vetítésével egybekötve.

Végül a bizonyítványokat és a szóbeli értékeléseket is kiosztottuk, és a rendezvény a finom vacsorával ért véget, melyet Filippasz készített nekünk. Elbúcsúztunk, még ha elég sok diákkal nemsokára találkozni fogunk valamelyik nyári tanulmányi kirándulásán iskolánknak, Krétán vagy Rodoszon, amelyek a Fővárosi Görög Önkormányzat, a II. és a IV. kerületi Görög Önkormányzat támogatásával valósulnak meg.

Mindenkinek jó nyarat és jó pihenést kívánunk!